Ny skov indviet i Vejerslev

14.06.2024

Borgerne i Vejerslev behøver ikke at gå særlig langt for at komme på skovtur. Torsdag blev en ny skov nemlig indviet i den lille landsby vest for Thorsø. Skovrejsningen er det seneste eksempel på Byrådets og Landsbyrådets arbejde for mere bynær skov i Favrskov.

Indvielse

Folk fra Vejerslev og opland var mødt talstærkt op til indvielsen, hvor der i arrangementets ånd blev serveret kaffe og ”træstammer”. Også repræsentanter fra Byrådet og Landsbyrådet var stødt til for at bakke op om skovrejsningen, der taler ind i både Byrådets klimaambitioner og Landsbyrådets arbejde for mere skov tæt på landsbyerne.

Det var Nils Borring, udvalgsformand for Plan- og Landdistriktsudvalget, der bød velkommen og indledte med den første tale:

- Skove er gode for rigtig mange ting. Det er et sted, hvor man kan dyrke motion, gå tur med hunden, dyrke fællesskabet eller fordybelsen og i det hele taget komme tættere på naturen. Derudover bidrager skovrejsning positivt til klimaregnskabet og til beskyttelsen af vores grundvand. Så det er altid forbundet med stor glæde, når vi mødes for at indvi endnu en ny skov her i Favrskov. 

Mennesker planter træer

5.598 af skovens i alt 5.600 træer var allerede sat i jorden, da Nils Borring efter sin tale greb spaden og med hjælp fra borgmester Lars Storgaard, landsformand for Plant et Træ Jens Døssing og Inge Bugge fra Vejerslev plantede de sidste to træer og med det markerede den nye skov for officielt indviet.

Det tilplantede areal er ejet af Favrskov Kommune, mens træerne, der alle er danske, hjemmehørende arter, er doneret af den almennyttige organisation Plant et Træ. 

Landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing, benyttede sin tale til at takke for det gode samarbejde med Favrskov Kommune og sponsoren bag projektet:

- Vi er utrolig glade for at kunne bidrage til at rejse denne fine skov her i Vejerslev. Vi vil gerne takke projektets sponsor Energiselskabet b.energy A/S for at gøre det muligt, og så vil vi derudover gerne takke Favrskov Kommune for vores gode og mangeårige samarbejde om mere skov til Favrskov.

Har du jord til skovrejsning?

Favrskov Kommune arbejder kontinuerligt på at rejse mere skov. Har du jord, som du overvejer at frasælge til kommunal skovrejsning, kan du kontakte Favrskov Kommune på [email protected].

Overvejer du selv at rejse skov på din jord, kan du læse om dine muligheder for tilskud på Landbrugsstyrelsens hjemmeside, lbst.dk.