Nyt skoletilbud er ved at tage form i Laurbjerg

07.08.2024
Nyt skoletilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg
Nyt undervisningstilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg
Nyt skoletilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg

På mandag, 12. august 2024, åbner det nye specialundervisningstilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg, og 14 elever er på nuværende tidspunkt indskrevet. 

Der er livlig aktivitet både inde og ude ved den tidligere indskolingsfløj på Lilleåskolen i Laurbjerg. Håndværkerne har været i gang med at istandsætte klasselokalerne, så de nu indeholder små pauserum til hver elev, køkkenfaciliteter og en fælles del med et stort bord og stole. Der er nyistandsatte toiletter og et sansemotorisk rum med en skinnelift i loftet, ribber, madrasser og forskellige redskaber. På gangen er der indrettet garderoberum, og personalet er i fuld gang med at gøre rummene klar til eleverne.

Uderummet langs bygningen er ved at blive forvandlet fra en græsplæne til en spændende legeplads med motorikredskaber, rutsjebane, gynger, bomme, trampoliner, plantekasser, hængekøjer og bløde faldunderlag.

Det nye, vidtgående skoletilbud retter sig mod elever med komplekse diagnoser og væsentlige udviklingsforsinkelser. Det kan være børn med svær autisme og ADHD, betydelige funktionsnedsættelser, indlæringsvanskeligheder eller mental retardering. Når tilbuddet er fuldt indfaset, kan det rumme 35 elever. 

Nogle af eleverne i den omtalte elevgruppe plejer at modtage undervisningstilbud uden for kommunen, men det bliver sværere og sværere at få plads til dem, da de pågældende kommuner har brug for deres egne tilbud. Halvdelen af de indskrevne elever, der starter i det nye tilbud, har hidtil haft undervisningstilbud på Hadsten Skole. 
På Lilleåskolen var der ledige, egnede lokaler, og derfor kommer det nye undervisningstilbud til at holde til der. 

Nyt skoletilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg
Nyt skoletilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg
Nyt skoletilbud på Lilleåskolen i Laurbjerg