Mød en skoleleder

Helle Klejs

Helle Klejs er skoleleder på Rønbækskolen

Helle Klejs har været skoleleder på Rønbækskolen siden 2015, og kom fra en stilling som viceskoleleder i Aarhus. Oprindeligt er Helle uddannet folkeskolelærer. 

Er der forskel på at arbejde i Favrskov i forhold til en større kommune?

Når du arbejder som skoleleder i Favrskov, er du tæt på forvaltningen - både skolechefen og politikerne. Det betyder også, at du er tættere på de steder, hvor beslutningerne træffes.

I mine øjne er det positivt, for du får både god rygdækning, støtte og indflydelse, og det er nemt at få kontakt til de personer, som kan hjælpe dig videre, hvis du har et problem. Udfordringen kan på den anden side være, at mange har en mening om det, du laver.

Hvad overraskede dig mest, da du blev ansat?

Der er en stor social kapital her trods et øget arbejdspres. Alle ansatte er meget hjælpsomme og ansvarlige - både i forhold til deres arbejde og i forhold til hinanden.

Jeg har oplevet meget lidt modstand i forhold til min ledelse. Det skyldes med sikkerhed flere ting, men blandt andet at der er en positiv samarbejdende kultur her. Der er en samhørighed mellem ledelse og medarbejder, og jeg oplever en stor anerkendelse af den ledelsesmæssige opgave. Alt i alt giver den gensidige forståelse en god ligeværdighed.  

Hvad giver dig energi i dit arbejde?

Det giver mig energi at diskutere struktur og pædagogik med mine kolleger og medarbejderne – og at mærke deres engagement.

Det er også utrolig motiverende at være ude i klasserne sammen med børnene og opleve lærere og pædagoger udfolde sig.

Hvad er god ledelse for dig?

Den gode relation er afgørende for mig. Og jeg vil gerne skabe det allerbedste fundament for mine medarbejdere.

Mit job er at sørge for, at de kan være den bedste udgave af sig selv, så de skaber de rette betingelser for børnenes udvikling. Børnene skal være i centrum og skal trives både fagligt og socialt. For det er vores fornemmeste opgave at skabe robuste og livsduelige børn.