Solcelleanlæg ved Skjoldelev
Favrskov Kommune undersøger aktuelt muligheden for etablering af et solcelleanlæg ved Skjoldelev.
Her på siden kan du læse mere om projektet og følge med i, hvordan projektet skrider frem.
Aktuel status på projektet
Plan- og Landdistriktsudvalget har 9. januar 2025 igangsat planlægningen for solceller ved Skjoldelev.
Du kan læse mere om planlægningen i dagsordenspunktet. Under dagsordenspunktet finder du blandt andet svar på indkomne bemærkninger fra idéfasen.
Et udkast til afgrænsningsnotatet er sendt i offentlig høring frem til 6. maj 2025. Du kan finde udkastet til afgrænsningsnotatet på Favrskov Kommunes høringsportal eller nederst på denne side.
Den videre proces
Med igangsættelse af planlægningen er vi gået ind i den næste planlægningsfase, hvor der skal udarbejdes et afgrænsningsnotat, som danner baggrund for den samlede miljørapport, der består af en miljøvurdering af planerne og miljøkonsekvensvurdering af projektet.
Miljørapporten vil omfatte visualiseringer af solcelleanlægget og beskrivelser af, hvilke konsekvenser og miljøpåvirkninger solcelleanlægget vil have på området og naturen.
I denne fase udarbejdes også forslag til kommuneplantillæg og lokalplan samt udkast til den samlede miljørapport og § 25-tilladelsen.
Planforslagene vil senere komme i offentlig høring, inden Favrskov Kommune afgør, om der skal vedtages et kommuneplantillæg og en lokalplan.
Projektet omfatter et areal på ca. 10,4 ha, hvoraf der kan etableres solceller på ca. 6 ha. Projektområdet ligger i åbent land mellem Folby, Norring og Skjoldelev. I dag består området af et gammelt gartneri med tilhørende bebyggelse, mobilantenne på gartneriets skorsten, tre eksisterende boligbebyggelser og et mindre beplantet naturområde med en sø.
I forbindelse med etableringen af solcelleanlægget vil de eksisterende væksthuse blive nedtaget.
Anlægget vil bestå af:
- Solcellemoduler som placeres på lange lige og parallelle rækker
- Flere mindre teknikbygninger og elinstallationer
- Interne arbejdsveje
- Hegn
- Beplantningsbælter
- Naturområde
- 3 eksisterende boliger inkl. vejadgang
- Arealreservation til eventuel fremtidig mast.
Anlægget skal søges tilpasset det omgivende landskab. Det sker blandt andet ved at opstille solcellepanelerne bag eksisterende beplantningsbælter, hvor det er muligt.
Der sikres en afstand på minimum 50 meter til de eksisterende boliger inden for området.

Dokumenter
Yderligere information
På vores generelle side om planlægning af vedvarende energianlæg, kan du læse mere om, hvordan Favrskov Kommune arbejder med planlægningen, samt om hvordan du kan få indflydelse, og hvordan du kan søge kompensation.