Energi
Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050
Derfor fokuserer vi i Favrskov Kommune på at fremme brugen af vedvarende energi.
Planlægning for vedvarende energianlæg
Læs om aktuelle projekter, og om hvordan du kan få indflydelse og søge kompensation.
Vindenergi
Favrskov Kommune arbejder aktuelt på en ny handlingsplan for området.
Udviklingen på vindmølleområdet har siden starten af 1980'erne og i særdeleshed de sidste 10-15 år gået stærkt. I dag bidrager vindmøller betydeligt til elforsyningen i Danmark og udbygningen fortsætter.
Favrskov Kommune ønsker at leve op til de nationale mål om at fremme produktionen af vedvarende energi, blandt andet ved at give mulighed for at udnytte vindenergi.
Vi har allerede flere vindmøller opstillet, hvoraf de fleste vindmøller har en højde på 70 - 80 meter. Hver af disse møller har en produktion på mellem 1.000 og 2.000 kWh om året.
Biogas
I Favrskov Kommune er produktionen af vedvarende energi i rivende udvikling.
Det er blandt andet de fire biogasanlæg i kommunen, der bidrager til at mindske brugen af fossile brændsler, herunder naturgas.
Solenergi
Favrskov Kommune arbejder aktuelt på en ny handlingsplan for området.
Solvarmeanlæg producerer ved hjælp af solen varmt vand til boligen, men kan også give et tilskud til boligens opvarmning.
Solvarme kan om sommeren dække hele dit behov for varmt vand og kan hen over året give et supplement til opvarmning af dit hus. Solvarmeanlæg skal dog altid kombineres med anden energikilde.
Etablering af et solvarmeanlæg er først og fremmest relevant i ejendomme uden for fjernvarmeområder og i boliger med et forbrug af varmt vand på mere end 100 liter om dagen.
Fjernvarme
Favrskov Kommune har i de større byer et veludbygget fjernvarmenet, hvor størstedelen af varmeproduktionen er baseret på CO2-neutrale brændsler som halm, flis, solvarme, biogas og affald.
I andre områder af kommunen sker opvarmningen ved hjælp af individuelle varmeanlæg som f.eks. varmepumper, træpillefyr eller oliefyr.