Tre eftermiddage med råd og redskaber til forældrene

15.08.2024

Nye datoer er sat i kalenderen, hvor forældre og pårørende til børn med funktionsnedsættelse kan deltage i tre gratis eftermiddagsmøder med temaer, oplæg og workshops på programmet. Målet er, at de får brugbare redskaber med hjem, siger de to tovholdere.

Overskriften på de tre oplægsdage er stadig ’MestringsKompasset – når forældreskabet kræver noget særligt’. Familiebehandler Pernille Thesbjerg og psykolog Lise Lotte Hejgaard Jensen er tovholdere på tilbuddet, og de glæder sig til at møde deltagerne.
- MestringsKompasset har helt sikkert fundet sin form, og det er en stor kvalitet, at vi har det lokalt, hvor forældre og pårørende kan møde os og hinanden i det nære. For nogle af deltagerne er det første skridt på vejen til at få kigget på deres barn og blive klogere på udfordringerne. Derfor er det godt, at det er helt uforpligtende, de er anonyme, og det er helt ufarligt. Og vi kan mærke, at der sker meget i det rum, hvor nogle for første gang oplever, at de er i samme båd. De møder ligestillede, og det bliver til en god dialog med forståelse, tips og erfaringer, lyder det fra Pernille Thesbjerg og Lise Lotte Hejgaard Jensen. 

De tre oplæg foregår 4., 18. og 25. september 2024 i Sundhedscentret på Hovvej i Hadsten. Oplæggene er målrettet forældre til børn mellem 2 og 12 år med funktionsnedsættelse. Det kan være autisme, ADHD, epilepsi eller en erhvervet hjerneskade. 
De kommende tre mødedatoer kan deltagerne blive klogere på kontaktlege, der styrker relationen og kontakten til barnet. Der er fokus på at styrke mentaliseringsevnen hos børnene, så de kan blive bedre til at se og tolke andre menneskers adfærd – og også se, at deres egen adfærd påvirker folk omkring dem. Endelig er der fokus på at introducere specialpædagogiske redskaber, som deltagerne kan lære at bruge i deres egen familie.

- Vi ved fra de tidligere deltagere, at de gerne vil have nogle redskaber, som de kan finde ud af at bruge hjemme i deres egen familie. De vil have ’hands on’, så de kan omsætte den nye viden og gøre den brugbar i forhold til deres barn. Det har vi lyttet til, og vi håber, at de tre eftermiddagsmøder byder på netop ny viden og introduktion til nogle redskaber, de kan få gavn af i familien, siger de to tovholdere.

Møderne foregår 4., 18. og 25. september 2024 kl. 15.30-17.30 i Salen i Sundhedscentret, Hovvej 76, Hadsten. Som noget nyt er der tilmelding til møderne. Husk tilmelding senest 30. august 2024 på [email protected]
Oplys, hvilke datoer du deltager og antal deltagere. Hvis der er ændringer i programmet, bliver de tilmeldte orienteret senest 2. september 2024. 

Læs mere om de tre oplæg